Marike van Wezenberg-Plas

Over mij

Ik ben Marike van Wezenberg-Plas. Mijn passie is leren en ontwikkelen van mensen. Ik ben begonnen met het leren en ontwikkelen van kinderen als leerkracht in het basisonderwijs. Na vijftien jaar wilde ik graag verder met leren en ontwikkelen en heb ik de studie Opleidingskunde gevolgd.

Als Opleidingskundige houd ik mij bezig met het leren en ontwikkelen van volwassenen. Ik geef opleidingskundig advies en ontwikkel passende onderwijsarrangementen of trainingen. Daarnaast ben ik trainer en coach. Het is mijn missie om mensen, teams of organisaties een stapje verder te helpen, door samen te werken aan ontwikkeling.

Ik heb mij naast het ontwikkelen van onderwijs en trainingen vooral gespecialiseerd in het vormgeven van processen, vraagstukken of teamvorming met Lego Serious Play. Ik heb een training gevolgd en mag mezelf gecertificeerd Lego Serious Play facilitator noemen. Inmiddels heb ik ervaring opgedaan in verschillende organisaties (Gemeente Utrecht, Ministerie van OCW, Provincie Gelderland, Woningcorporaties) en met groepen particulieren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ook werk ik hierbij regelmatig samen met anderen, zoals Sprankelend Samenwerken en Bricks and Business.

Ik ben tevens initiatiefnemer van Brikspil. Met Brikspil verzorgen we workshops met Lego Serious Play op het gebied van loopbaancoaching, duurzame inzetbaarheid en identiteitsontwikkeling.